HistoriaaHoitojaMaalauksiaKommenttejasiEtusivu

Historiaa


Minä olen Tarja Koistinen. Juureni ovat Pohjois-Karjalassa, Outokummussa, josta vanhempani ja sukuni ovat lähtöisin. Itse olen Ruotsissa syntynyt, ja asunut siellä lapsuuteni ensimmäiset 9 vuotta. Orimattilassa olen asunut yli 40 vuotta. Perheeseeni kuuluu v. 2001 syntynyt tyttö ja v. 1997 syntynyt poika.

Olen piirtänyt siitä lähtien, kun kynä pysyi kädessä. Olen itseoppinut taiteilija, ja taide on hyvin lähellä sydäntäni. Ammattini on kodinhoitaja ja lähihoitaja. Olen työskennellyt hoitajana yli 25 vuoden ajan. Yksi elämän- tehtäväni on tuoda iloa, valoa ja keveyttä taiteen ja erilaisten hoitojen avulla. Myös monenlainen hoitotyö on osa minua, olen työskennellyt kodinhoitajana, lasten- ja vanhusten parissa n. 25 vuotta.

Kiinnostukseni ihmiseen, ja elämän tarkoitukseen heräsi jo nuorena, ja koen matkanneeni henkisellä polulla jo lapsuudesta lähtien. Olen aina ollut herkkä aistimaan elämää syvemmältä. Olen aina uskonut, että on muutakin elämää, kuin se mitä silmillämme näemme, ja järjellä selitämme. Myös usko siihen, että kaikella on tarkoituksensa, aikansa ja paikkansa, kantaa eteenpäin.

Halu ymmärtää ihmistä ja elämää kokonaisvaltaisesti on vienyt minua löytöretkille monenlaisten hoitomuotojen ja hyvinvointioppien maailmaan. Auttaessani itseltäni erilaisia mielen, sielun ja kehon jumeja pois, on halu auttaa myös muita aina vain kasvanut. Uskon, että yksi elämän tarkoitus on löytää valo ja rakkaus, itsestä, toisista, maailmasta ja kaikesta.

Olen opiskellut vuosien varrella mm. intialaista päähierontaa, entisiä elämiä, shiatsu-hierontaa ja Vedic Art'ia. Olen intuitiivinen parantaja, reiki-hoitaja ja -opettaja. Valmistuin koulutetuksi hierojaksi maaliskuussa v. 2011 ja Rosen-terapeutiksi tammikuussa 2018. Olen sivutoiminen yrittäjä, tehden hoitoja ja taidetta. Hoidoistani löydät enemmän hoidot- ja kurssit osiosta.

Näyttelyt

Yksityisnäyttelyt

- 2007 lähtien oma kotigalleria, Tarjan Hoitola ja Ateljee
- 2017 syyskuu, Karirannan Kahvila
- 2017 toukokuu, Lahden Taide ja Kehys
- 2015 marras. ja joulukuu, Karirannan Kahvila, Lahti
- 2013 toukokuu, Karirannan kahvila. Lahti, Elämänvoima
- 2013 tammikuu, O:lan tk:n pitkäaikaisosasto Varvikko, Valonsäteitä vanhuksille
- 2010 Karirannan kahvila, Lahti
- 2010 galleria Remrantti, Lahti. Valonsäteitä
- 2005-2007 jatkuva gallerianäyttely; Tarja K-O:n ateljee, Kehräämö, Orimattila
- 2007 seurakunnan Anninkammari, Orimattila
- 2007 Kehräämön iso sali, Elämänkaari-näyttely
- 2006 Kehräämön Calla, hautaustoimisto, Orimattila
- 2006 Kukka- ja Hautauspalvelu Henriikka Oy, Orimattila
- 2006 Galleria Paris, Lahti, Enkeleitä onko heitä
- 2005 Kehräämön kahvila, Orimattila
- 1990 Osuuspankki, Orimattila
- 1990 Galleria, Helsinki

Ryhmänäyttelyt

- 2006-2009 Wellamo-opiston ikoninäyttely, Orimattila
- 2006 Kansalaisopiston maalauskurssin näyttely, Orimattila
- 1988 Kansalaisopiston piirrustus- ja maalauskurssin näyttely, Orimattila
- 1987 Opiston piirustuslinjan näyttely, Turenki
- 1986 Kansalaisopiston piirustus- ja maalauskurssien näyttelyt, Orimattila

Yhteisnäyttelyt

- 2006-2018 O:lan Taideyhdistyksen näyttelyt
- 2008 Pikkupaketti-liike, Lahti
- 2008-2010 Galleria Maria, Helsinki
- 2008 Karirannan kahvila, Lahti
- 2008 Enkelimessut, Hotelli Salpaus, Lahti
- 2007 Enkelimessut, Sibeliustalo, Lahti

Kipinä nimenomaan muotokuvamaalaukseen syttyi aikoinaan opiskeluaikana Turengissa, jossa piirrustuksenopettajaksi sattui paikallinen tunnettu muotokuvamaalari Pentti Pullinen.

Lisäopeista mainittakoon v. 2006 käydyssä master-class "Tee muotokuva mestarin ohjauksessa" -kurssi. Kouluttajana oli Andrei Chugunov, Pietarin kuvataideakatemian dosentti. Kotkan Repin-Instituutissa opiskelin myös klassisen maalaustaiteen perusteita keväällä v. 2016, sekä yhden lukuvuoden ajan päiväopintoina v. 2016-2017. Opit ja opettajat tulevat Pietarin Taideakatemiasta.

Muotokuvan voi öljy- ja akryylimaalauksien lisäksi tehdä myös lyijykynäpiirroksena tai pastellimaalauksena. Tauluja on syntynyt myös mm. maisemista, eläimistä, tunnelmakuvista ja taloista.

Viime vuosina ovat tauluihin päässeet enkelit ja satumaiset keijuhahmot. Satukuvitus ja mm. maalauksellinen grafiikka kiinnostavat. Värit ja maalauksien mielikuvituksellisuus kiehtovat ja on syntynyt myös abstrakteja maalauksia, jostain toden ja tarun väliltä.

Ammattini on kodinhoitaja ja lähihoitaja. Olen työskennellyt hoitajana yli 25 vuoden ajan. Mutta taide on vienyt sydämen, ja kipinä siihen säilyy. Opiskelen hoitotyön ja yrittäjyyden ohessa Tunnetaideterapeutiksi Kairon Intituutissa Helsingissä. Olet tervetullut TTT:n ryhmämaalaushetkiin, joita järjestän O:lan Kehräämön tiloissa n. kerran kuukaudessa / kysynnän mukaan. Voit tulla myös yksityiseen tunnetaideterapian maalaushetkeen, joka sisältää elämänkaarianamneesi-haastattelun.

"Tarja K-O:n ateljee" toimi 2 vuotta Orimattilan Kehräämön tiloissa. 1.9.2007 "Tarja K-O:n ateljee" on muuttanut kotitiloihinsa.

Taulu voi syntyä mistä vain, jos sinulla on kuva tai idea. Voit myös tilata enkeli-taulun itsellesi, lapsellesi, lahjaksi tai ns. värisisustustaulun, esittävän tai ei-esittävän.