HistoriaaHoitojaMaalauksiaKommenttejasiEtusivu

Hoitoja


Klassinen hieronta

Valmistuin koulutetuksi hierojaksi Lahden hierojakoulusta maaliskuussa 2011. Koulutettu hieroja on klassisen hieronnan asiantuntija ja terveydenhuollon ammattilainen. Hänet on merkitty VALVIRAN rekisteriin nimikesuojatuksi koulutetuksi hierojaksi. Kuulun myös koulutettujen hierojien liittoon.

Hierojan ammattitutkintoon kuuluu noin 40 opintoviikon koulutus. Tutkinto koostuu neljästä osasta: Hierojan ammatin perusteet, Hierojan työmenetelmät, Hieronta hoitotapahtumana ja Hieroja yrittäjänä. Ammattiosaamisen teoria koostuu hieronnan teorian lisäksi muun muassa anatomiasta, fysiologiasta, liikehoidoista, fysikaalisista hoidoista, ergonomiasta, hoitotyön etiikasta, ensiavusta ja viestinnästä.

Klassinen hieronta on perinteistä pehmytkudoskäsittelyä lihaskireyksien ja jännitystilojen poistamiseksi. Muokkaamalla lihasta erilaisin ottein mm. lihasten joustavuus paranee ja kudosten uusiutuminen tehostuu. Klassisen hieronnan perusotteita ovat sively, hankaus, pusertelu, taputus, täristys sekä lisäksi ravistelu ja rullaus.

Klassisen hieronnan lisäksi koulutukseen kuuluivat mobilisoiva hieronta, sekä triggerpiste- ja jäsenkorjauskurssi. Triggerpiste tarkoittaa ärtynyttä akupistettä, eli lihaksen sidekudoksessa olevaa aristavaa pistettä, joka saattaa aiheuttaa heijastuskipua läheisiin lihaksiin. Jäsenkorjaushoidossa avataan kehon lukkoja ihmisen omia liikeratoja hyödyntämällä. Ja mobilisoiva hieronta on hoitomuoto, jossa lämmittämällä ja venyttelemällä lisätään jäykkien nivelten liiketaajuutta.

Hieronta on kokonaisvaltaista hoitamista. Hieronta rentouttaa lihaksia, parantaa niiden aineenvaihduntaa, lievittää kipua ja nopeuttaa rasituksesta palautumista. Hieronta poistaa myös stressiä ja luo näin hyvää oloa.

Olen tehnyt paljon myös yksilöllisiä energiahierontahoitoja, joissa yhdistyy energia- ja hierontahoito pehmeällä tavalla. Hieronnan voi näin tehdä myös asiakkaan levätessä peiton alla, mukava asu päällä. Käytän hoidoissani hierontaa, energiaa, intuitiota, shiatsua, akupisteitä ja kaikkea oppimaani.

<< Takaisin hoitoihin