HistoriaaHoitojaMaalauksiaKommenttejasiEtusivu

Hoitoja


Reiki

Historiaa

Reiki on tuhansia vuosia käytössä ollut energiahoitomenetelmä. Esimerkiksi Tiibetin buddhalaisuudessa on parantamistapa, jota länsimaissa nimitetään Medicine Buddhaksi, siinäkin lasketaan kädet sairaan kohdan päälle Reikin tapaan ja parannetaan tällä tekniikalla. Myös se opitaan reikin tapaan niin, että opettaja suorittaa energian siirron oppilaalle.

Japanilainen opettaja Mikao Usui (1865-1926) jäljitti ja elvytti reikin perinteen. Yksi hänen oppilaitaan Chujiro Hayashi vihki havaijilaisen Hawayo Takatan reiki-masteriksi. Takatan mukana reiki kulkeutui ensin USA:han ja Kanadaan. Takatan kanadalainen oppilas Wanja Elisabeth Twan toi reikin Suomeen 1985. Hän koulutti ensimmäiset suomalaiset reiki-opettajat. Tällä hetkellä Wanjan nimi löytyykin miltei jokaisesta perinteistä reikiä opettavan ns. sukupuusta. Wanja käy yhä Suomessa opettamassa.

Ensimmäiset suomalaiset reikikurssit järjestettiin 1985. Tämän jälkeen perinteinen reiki onkin jatkanut tasaista leviämistään Suomessa ja suuri joukko ihmisiä käyttää reikiä itsehoitomenetelmänä ja osa hyödyntää sitä erilaisissa hoitotöissä.

Reikihoito

Reiki on täysin turvallinen ja ihanan yksinkertainen käsillä hoitamisen taito. Reiki on universaalia elämänenergiaa, joka virtaa hoitajan käsien kautta hoidettavaan. Hoitaja on vain kanava energialle. Reiki hoitaa mieltä, kehoa ja sielua. Se on tehokas keino rentoutumiseen ja stressittömyyteen. Se palauttaa harmonian, lisää elinvoimaa, ja sillä voi hoitaa kaikkia sairauksia. Sitä käytetään tukemaan esim. lääkehoitoa ja leikkauksista toipumista. Ainakin Amerikassa, Hollannissa ja Britanniassa Reiki on jo osa julkista terveydenhuoltojärjestelmää.

Energia virtaa meissä kaikissa, niin ihmisissä, eläimissä kuin kasveissakin luonnostaan, ja kaikilla ihmisillä on myötäsyntyinen kyky virrattaa eli kanavoida energiaa, elämänvoimaa. Useimmilla aikuisilla nämä energiakanavat tukkeutuvat sisäisten ristiriitojen vuoksi, mutta reikin avulla solmut alkavat avautua ja energia pääsee esteettä virtaamaan. Reikihoidosta monet ovat saaneet apua migreeniin, ahdistukseen, stressiin, väsymykseen ja helpotusta erilaisiin vaivoihin ja sairauksiin. Reiki tukee erinomaisesti muita hoitoja, nopeuttaa kehon omaa parantumisprosessia.

Reikihoito tehdään esimerkiksi hoitopöydällä, patjalla tai mukavassa tuolissa istuen. Tunnelman ja rentoutumisen tukena on rauhoittavaa musiikkia ja kynttilöitä. Hoitaja hoitaa käsin koskettamalla tai kädet hieman irti kehon yläpuolella, hoitaen chakroja / intuitiivisesti hoitoa tarvitsevia paikkoja. Hoitava energia menee juuri sinne missä sitä tarvitaan.

Reikihoidon aikana jotkut saattavat nähdä värejä, tuntea kuumotusta tai viileää, jotkut saattavat nukahtaa hoidon aikana. Myös tunteet voivat nousta pintaan. Reiki on hyvin puhdistavaa niin henkisesti kuin fyysistestikin, ja hoidon jälkeen onkin hyvä juoda runsaasti vettä, jotta kuona-aineet poistuvat kehosta. Hoidon jälkeen olosi on todella rentoutunut ja rauhallinen.

Reiki ei ole uskonto, ja reiki toimii uskoi siihen tai ei. Reiki-voima on jokaisen välittömästi koettavissa kehon tasolla. Reikin avulla jokainen kykenee täysin itsenäisesti kulkemaan omalla yksilöllisellä löytöretkellään. Toisaalta reiki voi tasoittaa tietä uskonnollisuuteen ja henkisyyteen. Reiki on sydämellisyyden muistamista, vain sydämellään näkee hyvin.

Hoitoaika 30 min.- 1 1/2 h / 20-55 €

Kaukoparannus 20 €<< Takaisin hoitoihin